Главная » 2008 » Вересень » 8 » Львівський «Аршавін»? Фани визнали Юрія Фурту найкращим гравцем серпня у складі «Карпат»
Львівський «Аршавін»? Фани визнали Юрія Фурту найкращим гравцем серпня у складі «Карпат»
18:25
На думку вболівальників, найкращим гравцем серпня у складі «Карпат» став Юрій Фурта, який у прем’єр-лізі на полі провів... 15 (!) хвилин

22 серпня, рік нинішній. У Львові на стадіоні СКА грають молодіжні склади «Карпати» та «Дніпра».

- Шустрый и настырный у вас малой, он еще себе покажет.... (трошки згодом) Ну, малой, ну! Давай-давай! – делегат ФФУ, уславлений у минулому футболіст Віталій Хмельницький не приховував своїх симпатій – він вболівав (і робив це якось по-батьківські) за світловолосого нападника «Карпат» Юрія Фурту.

- Ну вот – а я вам что говорил? – задоволено констатував Хмельницький, як тільки Фурта забив (загалом «Карпати» у тому матчі перемогли – 3:0). Цей гол для Фурти став уже п’ятим в сезоні, і це коли «надворі» був лише шостий тур.

- В мене зараз стали більш зрілими погляд на футбол, - відзначав на початку сезону Фурта. - Можна сказати, дивлюся на гру старшими очима. Зараз більше уваги приділяю роботі над помилками. Я і раніше над цим працював, але зараз ефективніше. Значну увагу приділяю тактичній підготовці: які зони маю перекривати, куди повертатися за м’ячем, як і де відкриватися, як відпрацьовувати.

Більш зрілий погляд на футбол (хоча щодо зрілості це доволі відносно – Фурті лише 20) дозволив Юрію впевнено стати лідером «карпатівської» «молодіжки». Втім, можливо, ці часи уже позаду. Вперше до заявки основної команди Фурта потрапив ще у другому турі. На матч проти «Шахтаря».

- Тоді я був свідомий, що на поле не вийду, адже переддень відбігав увесь матч за молодь. Так воно і сталося, за грою спостерігав з лави запасних, - без жодного розчарування констатував після поєдинку з «Шахтарем» Фурта. Час Фурти пробив трохи більше як тиждень тому. Наприкінці виїзного матчу з ФК «Харків» нечисленні львівські фанати починають скандувати: «Фурта, Фурта!» (Юрій саме розминався). «Карпати» тоді програвали 0:1. На 75-й хвилині Фурта таки виходить на поле («Звісно ж хвилювався до і під час матчу, але щойно вийшов на поле усі переживання закінчилися» - скаже вже після поєдинку Юрій). А уже через вісім хвилин наш герой вдало грає на випередження, забиває гол і здобуває для «Карпат» одне очко. Просто казка якась для Юри: дебютний матч, одразу гол...

Власне, події у матчі з ФК «Харків» і стали, мабуть, ключовими під час голосування за кращого гравця «Карпат» на офіційній Інтернет-сторінці клубу. Чи справедливі його підсумки? Відповідь двояка (а, можливо, і "трояка"): з одного боку – ні, адже Юрій зіграв за основу «зелено-білих» лише в одному матчі, а обирали кращого гравця місяця, з іншого – це прецедент. Прецедент у тому, що, якщо брати до уваги усю «карпатівську» структуру (молодіжна, друга команди і т. д.), то, напевно, таки саме Фурта був найкращим гравцем. Найрезультативнішим так точно – шість голів у семи матчах. Ще одним чинником, що вплинув на рішення вболівальників, могли стати сподівання отримати другого «Ковєля», «Батісту» чи, наприклад «Паляницю» або «Гецка». Точніше, надія на те, що у «Карпатах» з’явиться форвард екстра-класу, який зможе робити результат незалежно від обставин, «витягувати» «зелено-білих» із найбільш безнадійних ситуацій. (Ще одну, але вже більш жартівливу версію висунув працівник телестудії «Карпат». Мовляв, Фурта - хлопець зі Сихова, от за нього весь цей район і голосує. Що ж, також варіант – Сихів ж далеко не маленький). Як би там не було, але визнання вболівальників і компліменти того ж Хмельницького це великий (а той – величезний), але лише аванс. Його ще потрібно відпрацювати. Розуміє це і сам футболіст.

- По суті, якщо розібратися, хіба я чогось такого видатного досяг? – перепитав Фурта кореспондента тижневика «Карпати» уже після пам’ятної гри з ФК «Харків». - Звісно це, можна сказати, мрія - у першому ж матчі забити гол. Але це усього лиш один м’яч Потрібно далі працювати, удосконалюватися, щоб закріпитися в основі.

Фахівці, які стикалися з Фуртою, взагалі кажуть, у хлопця, так би мовити, правильна життєва позиція. Він грає не заради грошей, а мріє досягти результату, і мріє це зробити разом з «Карпатми» (все-таки клубний вихованець). А ще - поки у Фурти ніхто не помічав симптомів чи навіть найменших схильностей до зіркової хвороби. Крім того, Юрій абсолютно не кремпується через свої невеликі габарити. Навпаки акцентується на своїх перевагах.

Довідка

Юрій Фурта, 31 травня 1988 у м. Львові
Зріст: 172 см.
Вага: 71 кг
Вихованець СДЮШОР «Карпати».
У складі «Карпат» провів 1 матч, забив 1 гол
Неодружений.
Навчається у Львівській комерційній академії на факультеті менеджменту.
Хобі: більярд (російський), автомобілі (мріє придбати).


Найкращий гравець «Карпат» у серпні

Проголосувало 925 уболівальників

Фурта – 210
Романенко – 186
Кобін – 91
Мілошевіч – 90
Худоб’як – 79
Ґодвін – 67
Петрівський – 42
Фещук – 38
Зеньов – 33
Пшеничних – 18
Федорів – 15
Кополовець – 14
Кожанов – 13
Голодюк – 11
Ощипко – 9
Ткачук – 9

Інформаційний центр ФК "Карпати"


Категория: Новини команди | Просмотров: 1336 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: