Главная » 2008 » Вересень » 15 » Déjà vu. «Карпати» і Кубок: знову за старе
Déjà vu. «Карпати» і Кубок: знову за старе
19:49
"Олександрія" - "Карпати" - 1:0 (1:0). 1/16 фіналу Кубка України. 14 вересня, Олександрія, КСК "Ніка", 16:00. Сонячно, без опадів, + 12 С.

Судді: Абдула (Харків), Свистун (Чернігів), Білорус (Черкаси)
Делегат ФФУ: Качкаров (Київ)

Гол: Шупік, 39
Попередження: Тарасенко 30 - Ґодвін 37

"Олександрія": Шевченко, Куций, Чередниченко, Герасименко, Казанюк (к) (Маринчук, 76), Тарасенко, Воронченко (Пономар, 67), Запорожан, Шупік, Постолатьєв, Буличев.
Запасні: Мусін, Швець, Задорожний, Погорєлов, Радченко.
Головний тренер: Юрій Коваль

"Карпати": Романенко, Федорів, Петрівський, Мілошевіч, Годвін, Кобін (к) (Кополовець, 59), Зеньов (Фурта, 65), Ощипко (Бідловський, 76), Ткачук, Худоб"як, Фещук.
Запасні: Когут, Гурський, Кожанов, Голодюк.
Головний тренер: Олег Кононов.


«Зелено-білі» втретє поспіль припиняють боротьбу за Кубок України на стадії 1/16 фіналу

Першу поразку «Карпат» у дербі проти ФК «Львів» можна було назвати випадковістю. Другу, у матчі проти «ІгроСервіса», - збігом обставин. Далі китайська філософія каже, що йде закономірність. Мабуть, так і є – «Карпатам» просто на очах не щастить пройти перший кубковий бар’єр у матчах проти команд з першої ліги. Цього разу «зелено-білим» зашкодив півзахисник «Олександрії».

Почати варто з того, що «Карпати» недорахувалися у своїх рядах одного бійця – Сергій Пшеничних не зміг зіграти через травму. Можливо, саме тому Олег Кононов вирішив вперше змінити свою тактичну схему: 4-3-3 на стандартну: 4-4-2. Вперше, за час його керівництва командою в офіційному матчі на полі з’явилися одночасно Фещук та Зеньов. А Василь Кобін уперше вийшов з капітанською пов’язкою. Як виявилося, такі новаторські заходи користі «Карпатам» не принесли.

Гойдалки

Почали «Карпати» дуже непогано. У центрі події опинився Сергій Зеньов. Після короткої перепасовки у центрі, естонський форвард кинувся за м’ячем, наздогнав його і спробував пробити повз голкіпера, який вийшов назустріч. Удар виявився непоганим, але точності йому бракувало. Зеньов знову проявив активність, коли відкрився для передачі Федоріва. Усе б нічого, але боковий арбітр побачив, що Сергій перебував в офсайді.

За кілька хвилин у гру включився інший нападник «Карпат». Максим Фещук теж двічі перебував у центрі уваги захисників «Олександрії». Спершу вони повелися з ним не кращим чином – у боротьбі жбурнувши його на поле. Віддячити за таку непривітність Максим міг, коли пробивав з лінії штрафного – не точно.

Між цими моментами «Карпат» був один і в господарів. Андрій Ткачук необережно віддавав пас партнеру – суперник м’яча перехопив, чим створив доволі загрозливу ситуацію біля воріт Романенка. Цього разу обійшлося – Герасименко пробив повз стійку. Після Ткачука настала черга помилятися Федоріву. Ситуація була аналогічною, але тепер уже Воронченко спробував пробити – вище воріт. Футбольні качелі продовжувалися, гра нудною не була. Усі ці моменти команди створили у перші 20 хвилин. Надії на швидкий гол не справдились ні в кого.

Знову рикошети

Розігравши дебют, «Карпати» перейшли до позиційного нападу. Активним у ці хвилини був Ігор Худоб’як, який постійно намагався закручувати ноги супернику своїми непростими фінтами. Після одного з таких проходів, м’яч потрапив до Зеньова, але скористатися шансом тому не вдалося. Правда, вже за мить, після кутового, через незлагоджені дії у захисті господаря, «зелено-білі» ледь не забили. Тарас Петрівський, як завжди, підключився до стандарту. Саме він міг замкнути простріл партнера, але м’яч дивним чином влучив йому у живіт. Пригадується, саме животом Тарас забив у ворота «Чорноморця» навесні, цього ж разу схибив.

Нова небезпечна атака «Карпат» будувалася ногами Фещука та Худоб’яка. Перший здорово вивів правого крайка сам-на-сам, але в останню мить захисник спромігся відбити м’яча на кутовий.

А що «Олександрія»? Чимось особливим господарі здивувати не могли, тому просто чекали на свій шанс – виправдана тактика у таких ситуаціях. Шанс назрів після того, як олександрійці заробили кутовий. Після подачі м’яч кілька разів рикошетив, поки не влучив у голову Шупіку – саме від нього круглий перетнув лінію воріт. Щось схоже було торік, коли між собою не порозумілися Налєпа та Пшеничних і після серії рикошетів запхали м’яча у власні ворота. На цьому закінчився перший тайм.

Шанс на реабілітацію

Друга половина плавно стала продовженням першої. Тобто «Карпати» й далі сиділи на шиї у захисників «Олександрії». Ті спокійно відбивалися, а часом їм просто щастило. Наприклад, коли чи не вперше проявив ініціативу Василь Кобін. Новоспечений капітан у своєму стилі ефектно пробив у падінні через себе. Причому м’яч не полетів на трибуни, він був скерований у дев’ятку. Голкіпер Шевченко дивом зреагував на цей постріл.

Продовжували старатися і два форварди. Фещук у боротьбі то втрачав, то знову привласнював м’яча, шукав у карному майданчику партнерів, але ті, схоже, не повірили у спроможність Максима обіграти кількох захисників. Ще один хороший шанс змарнував Зеньов. Він відгукнувся на навіс справа, вистрибнув вище за опонента, пробив головою, та все марно.
Допомагати карпатівським нападникам намагалися хави. Принаймні Худоб’як пробивав з будь-якої зручної позиції. А от у Кобіна, за винятком ефектного удару, у цій грі нічого не вдавалося, і Олег Кононов його замінив. Правда, підсилити гру Кополовцю теж не вдалося. Як і Фурті, який невдовзі замінив Зеньова.

Починаючи з середини другого тайму, в якийсь момент суперник заволодів центром поля, а відповідно, почав постійно загострювати ситуацію біля воріт Романенка. Після удару Куцого, тому довелося серйозно скластися, щоб відбити м’яча на кутовий. А за мить пробивав уже Постолатьєв. Третім тривожним дзвоником стала обрізка Мілошевіча, яка призвела до небезпечної атаки. Таким чином усі ігрові зв’язки «Карпат» просто обірвалися.

Атаки «Карпат» почали слабшати, удари ставали все неточнішими. Розуміючи, що до кінця гри залишилося зовсім небагато, львів’яни почали штурм. На жаль, забити і перевести гру в овер-тайм так ніхто і не спромігся.

Прикро визнавати, але «Карпати» склали компанію невдахам Прем’єр-ліги, які не змогли пройти своїх першолігових опонентів. Тепер «зелено-білим» залишається одне – реабілітуватися перед своїми фанами у недільному матчі проти «Металіста».

Асорті по-олександрійськи

- «Карпати» долетіли до Кіровограда, а звідти годину добиралися автобусом до Олександрії
- Перед матчем головний тренер господарів Юрій Коваль довго спілкувався з Юрієм Дячуком-Ставицьким
- В Олександрії два фан-сектори: один, очевидно, складається з представників фан-клубу, іншй – з місцевих ультрас
- Традиційні для Львова пісні та заклики можна було почути і на місцевому стадіоні, з уст самих олександрійців
- Підтримати команду вирушило близько 30-ти львів’ян
- На стадіоні було багато банерів із гаслами на кшталт: «Не словами, а ділами любіть Олександрію»
- Рекламні банери на стадіоні дуже цікавого змісту: «Одесаобленерго», «Кіровоградобленерго», «Херсонобленерго»
- Як і годиться, сайти обидвох суперників провели перед грою опитування на тему: «Як закінчиться матч?». На сайті господарів проголосувало 136 уболівальників (перемога «Олександрії» - 91, нічия – 2, перемога «Карпат» - 42). На карпатівському сайті голосування більш розширене: упевнена перемога "Карпат" – 270, мінімальна перемога "Карпат" – 209, нічия – 28, впевнена перемога "Олександрії" – 62, мінімальна перемога "Олександрії" – 66.

Інформаційний центр ФК "Карпати"
Категория: Новини команди | Просмотров: 883 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: