Главная » 2008 » Жовтень » 5 » "Карпати" - "Ворскла" - 0:0
"Карпати" - "Ворскла" - 0:0
16:59
"Карпати" - "Ворскла" - 0:0

Львів. Стадион "Україна". Похмуро, дощ, +14°С

Арбітр: Деревінський (Київ)
Аситенти: Боклажко, Якименко (обидва - Київ)
Делегат ФФУ: Сирота (Київ)

"Карпати": Романенко, Федорів, Петрівський, Мілошевіч, Пшеничних, Кузнецов (Фещук 59), Кобін, Худоб"як (Кополовець 73), Годвін (Ткачук 46), Ощипко, Гурулі.
Запасні: Когут, Зеньов, Кожанов, Гурський
Головний тренер: Олег Кононов

"Ворскла": Долганський, Даллку, Краснопьоров, Маркоскі (Деспотовскі 77), Кулаков (Главіна 86), Кравченко, Сачко (Чичиков 46), Цуррі, Медведєв, Ярмаш, Єсін.
Запасні: Остапенко, Янузі, Джурічіч, Локтіонов.
Головний тренер: Микола Павлов

Попередження: Годвін 14 - Ярмаш 22

Після двох поразок поспіль, в домашньому матчі з командою-відкриттям нинішнього сезону "Ворсклою", "Карпати" так і не змогли прорвати оборону полтавчан, задовольнившись у такий спосіб нічийним рахунком 0:0.

Всеукраїнське "зелено-біле" дербі вболівальники "Карпат" небезпідставно очікували з побоюванням. Адже з одного боку їхні улюбленці в нинішньому сезоні не тішать їх ні видовищною грою, ні вагомими турнірними здобутками; а з іншого – "Ворскла", після того, як команду очолив Микола Павлов, практично в кожному матчі демонструє змістовний футбол, і як наслідок, цілком закономірно реально претендує на один з комплектів нагород. Наочним підтвердженням сили полтавчан є і той факт, що їхні лідери – захисник Григорій Ярмаш та хавбек Сергій Кравченко – нині є гравцями основного складу національної збірної України, а останній окрім того по завершенні осінньої частини сезону захищатиме честь київського "Динамо".

Однак, незважаючи на силу суперника, якого до речі "Карпати" востаннє обігрували на своєму полі шість років тому, підопічні Олега Кононова з перших хвилин матчу дали зрозуміти, що їх влаштує лише перемога. Щоправда склалося враження, що в атакувальних намірах карпатівців бажання помітно переважало над майстерністю. Та й нічим особливим господарі за великим рахунком гостей не здивували. Знову ми стали свідками великої кількості навісів, які без особливих проблем ліквідували захисники та кіпер "Ворскли".

Так, в цілому складалося враження, що карпатівці володіють ініціативою. Але ж по-справжньому гострих моментів біля воріт досвідченого Сергія Долганського ми так і не дочекалися. Було кілька, як нині модно класифікувати, напівмоментів, але ж жодного разу до насправді передінфарктного стану Миколу Павлова та його помічників галичани так і не довели. Натомість з їхнім керманичем Олегом Кононовим серцевий напад ледь таки не трапився. Сталося це на 82-ій хвилині матчу, коли ворскляни вивели на побачення з кіпером "Карпат" Всеволодом Романенком свого нападника Олексія Чичикова, який в перерві замінив Василя Сачка. Форвард, зблизившись з воротарем, не став його обігрувати, а потужно пробив. Романенко в тій ситуації був безсилий врятувати свою команду від неприємностей, але його підстрахувала хрестовина. Це був найреальніший і фактично чи не єдиний стовідсотковий момент у матчі, коли м’яч просто зобов’язаний був опинитися у воротах однієї з команд. Так що за великим рахунком "Карпати" повинні тішитися з того, що їм вдалося поповнити свій турнірний доробок дорогоцінним очком. Адже могло бути ще гірше.

Проте навряд чи нічийний підсумок задовольнив як власне гравців та тренерів команди, так і її вболівальників. В усякому разі посмішок на обличчях карпатівців по завершенні матчу помітно не було. Доволі сумним прийшов на післяматчеву прес-конференцію і Олег Кононов. І його можна зрозуміти. Щоправда, не можна не погодитися з ним, що хлопці дуже старалися і робили все, що могли заради перемоги. Так, були в їхній діях непогані відрізки. Особливо це стосується початку другого тайму, коли "Карпати" закрили гостей на їхній половині поля і у володіннях Сергія Долганського напруга підвищувалася з кожним ігровим епізодом. Однак вже вкотре все закінчилося безрезультатно. Інколи видається навіть, що в наших хлопців сформувався вже певний комплекс зневіри у власні сили, в те, що їм до снаги забити бодай гол у ворота суперника.

Як це не прикро, але мусимо констатувати, що таку невпевнену гру в атаці у виконанні карпатівців в нинішньому чемпіонаті ми бачимо майже в кожній зустрічі. Складається враження, що або команда не знає, як можна пройти оборону суперника, або гравці просто не здатні втілити в життя атакувальний план тренерського штабу. Адже не може такого бути, що "Карпати" виходять на поле, розраховуючи виключно на міць своєї оборони: на одних нічиїх у сучасному футболі далеко не заїдеш. Та й захист наш, якщо вже бути принциповим до кінця, хоч і грає в цілому непогано, але в кожній зустрічі припускається кількох помилок. Інша справа, що не всіх їх реалізовують суперники. Так сталося і у вищезгаданому епізоді суботнього матчу, коли Чичиков не влучив у рамку. А от в Луганську, наприклад, тиждень тому Мірко Райчевіч нас не простив.

А найбільшим розчаруванням сьогоднішніх "Карпат" є наші лідери – Василь Кобін та Ігор Худоб’як. Гравці, які по ідеї мали б стати лідерами молодої команди, з якихось причин нічим не виділяються на полі. Ми вже давно не бачимо ні швидкісних проходів та потужних ударів у виконанні Кобіна, ні філігранної техніки Худоб’яка. Схоже, що наші «крайки», які ще зовсім недавно були головною ударною силою львівської команди, наразі відчувають якийсь дискомфорт. Можливо, їм не до вподоби тактична схема гри з трьома форвардами, яку запропонував команді Олег Кононов? На це питання однозначно відповісти важко, але сьогодні ми чітко бачимо, що вправних форвардів з Кобіна та Худоб’яка поки що не вийшло, а от двох стрімких гострих крайніх хавбеків "Карпати" втратили – це факт.

Зараз в чемпіонаті через участь національної збірної у відбірному турнірі до чемпіонаті світу 2010 року настає невеличка пауза. За цей період терміново потрібно щось робити…

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Категория: Новини команди | Просмотров: 726 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: