Главная » 2008 » Жовтень » 21 » "Таврія" - "Карпати" - 1:4 (0:2) Прорвало!
"Таврія" - "Карпати" - 1:4 (0:2) Прорвало!
13:32

"Таврія" - "Карпати" - 1:4 (0:2)

Сімферополь. РС "Локомотив"

Судді: Даньковський (Київ), Пушенко (Київ), Валуєв (Запоріжжя)
Делегат ФФУ: Желєзний (Суми)

Голи: Ковпак 76 (пен.) - Пшеничних 11, Кожанов 45, Кобін 72, Худоб"як 90+2

ВІДЕО ГОЛІВ - www.fckarpaty.lviv.ua/cat/video/\

"Таврія": Дикань, Бойко, Ковпак, Гоменюк, Назаров (Зборовський 76), Ференчак, Галюза, Ільницький (Йокшас 55), Любеновіч (Гігіадзе 46), Голайдо, Карамушка

"Карпати": Романенко, Федорів, Ткачук (Годвін 79), Мілошевіч, Кобін (Зеньов 89), Кузнецов, Ощипко, Кожанов, Гурський, Пшеничних, Гурулі (Худоб"як 62)

Попередження: Голайдо 40, Галюза 53, 68 - Кожанов 14, Гурський 24, Кобін 84

Вилучення: Галюза 68

Виявилося, що «Таврія» не такий вже й складний і нефартовий для «Карпат» суперник. Пригадайте минулий чемпіонат. Тоді команді Валерія Яремченка ніяк не вдавалося перемогти аж поки до Львова не приїхала «Таврія». Феєрія на «Україні» не забудеться ще довго – тоді у кримські ворота влетіло чотири сухі м’ячі.

Зараз ситуація дуже схожа. Відверто кажучи, у перемогу підопічних Олега Кононова мало хто вірив. Оптимісти пророкували «Карпатам» нічию. Можливо, про це думали і гравці «Таврії», які добре знали статистику – «зелено-білі» в Сімферополі перемагали лише раз, а в десяти турах вони спромоглися лише на чотири голи.

Цікава ще одна річ. Минулий тиждень виявився для усіх «Карпат» на диво фантастичний. Почалося усе з двох перемог другої команди. У суботу перемогли усі (!) карпатівські команди в чемпіонаті ДЮФЛ. У ту ж суботу карпатівський дубль переміг своїх кримських суперників з розгромним рахунком. Черга була лише за головною командою…

0:1. Зачекайте радіти

Стартовий склад «Карпат» відверто здивував. На місце центрального захисника в основній команді вперше в своєму житті вийшов Андрій Гурський. Погодьтеся, ця позиція надвідповідальна. А Гурський немав ігрової практики взагалі – він лише тренувався з основною командою і був у числі запасних на матчах Прем’єр-ліги. Але, як виявилося, Тарас Петрівський зазнав травми і Гурському довелося вступити у бій. На щастя, відіграв майже без помилок. Не було в основі і Самсона Годвіна. На його місці грав Андрій Ткачук. Не було в основі Ігоря Худоб’яка – його позицію зайняв Денис Кожанов. Не було Максима Фещука. Можливо, комусь такі перестановки здадуться дивними, але після матчу Олег Кононов сказав, що в основі грає той, хто на даний момент виглядає краще.

Почався матч із дуже неприємного моменту біля воріт Романенка. Ковпак відгукнувся на простріл і пробив по воротах – голкіпер «Карпат» виявився там де і мав бути. Правда, відповідь у львів’ян була набагато кращою – після серії передач, м’яча отримав Андрій Ткачук і потужно пробив, на жаль, лише у перекладину. Уболівальники не встигли схопитися за серце, як вже їхня команда організувала швидку атаку і Гоменюк виходить на побачення з Романенком. Всеволод ліквідує небезпеку як після першого, так і після повторного удару українського збірника. Оце так гра! За сценарієм, прийшов час відповідати «Карпатам». Кожанов подав кутовий, Василь Кобін головою підрізав м’яча на дальню стійку де капітан у падінні головою пробив у незахищений кут воріт. Гол! Хто б очікував – опорний півзахисник Сергій Пшеничних став кращим бомбардиром «Карпат»…

0:2? Не може бути!

Господарі довго відходили від шоку. Але все ж їм вдавалося провести кілька атак, закінчувати які намагалися Гоменюк, Голайдо та Ференчак. Правда, усі спроби виявилися марними – або їм бракувало точності, або м’ячі до себе притягував голкіпер-магніт. У «Карпат» активністю відзначався Сергій Кузнецов. Спершу, після його удару круглий пролетів біля штанги, а невдовзі, він відгукнувся на передачу Алекса Гурулі і вже намагався пробити та в останній момент йому з голови м’яча зняв Дикань. Суддя вже готувався дати свисток на перерву, як Кожанов класно прийняв м’яча і дременув у бік воріт суперника. Не зближаючись з голкіпером він пробив повз нього – 0:2! Просто неймовірно.

Почався другий тайм тим самим що й закінчився перший. Кузнецов витримав паузу, побачив, що Кожанов рванув у бік воріт і віддав йому точний пас низом. Цього разу, правда, пробити Денису не вдалося – Дикань випередив його на якусь мить. За хвилину вже Романенко повторює трюк свого візаві і перехоплює небезпечний простріл Галюзи. «Таврія» борсається, як риба у сітці, але зробити нічого не може…

0:3!!! Досить жартувати!

Після цього моменту на полі з’явився Ігор Худоб’як, який замінив Гурулі. Грузин у цій грі був не таким активним, як у попередніх. Але у центрі уваги наступного епізоду Худік не був. Кузнецов отримав м’яча, побачив Кобіна, який зручно розмістився у штрафному суперника і віддав на нього точну передачу. Василю залишалося лише підставити ногу. Це він, власне і зробив, до воріт було якихось п’ять метрів. Дивом м’яч не потрапив у ворота, полетів вище. Кобін зрозумів, що за такий ляп варто реабілітуватися. І така нагода у нього з’явилася дуже скоро. У Львові добре знають, що таке сольні проходи Кобіна. Тепер цю виставу побачили і в Сімферополі. Після такого проходу Василь вирішив бити сам і правильно зробив – м’яч опинився у сітці. А на додачу арбітр вилучив Галюзу, за зайві розмови. Цього кримчанам було забагато – догравати матч вони залишили свою команду у компанії порожніх трибун. А даремно – могли побачити пенальті і гол у ворота Романенка.

1:4? Йдем в магазин…

У футболі різне буває. Гол міг зарядити кримчан на активніші дії. Але сталося усе навпаки. Худоб’як прострілив у штрафний, де знову на ударній позиції виявився Кобін. Але цього разу не забив – просто фантастично зіграв Дикань, який взяв буквально «мертвого» м’яча. Проходить дві хвилини і Кузнецов знову видає гарну передачу на того ж Кобіна. Хавбек втікає від сонних захисників, вивалюється на побачення з Диканем і після зіткнення падає на газон. Пенальті? Суддя мав іншу думку – жовту картку за симуляцію…

Олег Кононов прийшов до висновку, що Василю час відпочити і замінив його на Зеньова. Йшла остання хвилина гри. «Карпатам» дуже хотілося забити ще. Останній шанс з’явився у Худоб’яка, який отримав передачу від Кожанова. Удар - і рахунок став просто розгромний – 1:4. Цікаво, що саме Худоб’як забив єдиний гол у тій пам’ятній грі, коли «Карпати» вперше обіграли «Таврію» на виїзді. В обох випадках Ігор виходив на поле на заміну.

Асорті по-сімферопольськи:
- Майже усі глядачі покинули сімферопольський стадіон після голу Василя Кобіна
- Заслужений тренер України Анатолій Заяєв різко розкритикував гру «Таврії», а також керівництво клубу, яке постійно змінює тренерів. Під роздачу потрапив зокрема Голайдо, за бліду та невиразну гру. За словами тренера, «Таврія» робить занадто багато довгих передач.
- У перерві теперішній кримчанин Андрій Донець спілкувався з карпатівцем Ярославом Свораком.
- Після першого тайму над поле з’явився літак, який традиційно «скинув» кількох парашутистів на радість нечисельній публіці.
- «Карпати» вдруге перемогли «Таврію» на виїзді. Вперше це вдалося підопічним Олександра Іщенка, після виходу команди у вищу лігу.
- Перемога над «Таврією» стала для «Карпат» другою в чемпіонаті і першою на виїзді

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Фото Арвідаса Шеметаса
Категория: Новини команди | Просмотров: 785 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: