Главная » 2008 » Листопад » 9 » Злість, породжена поразкою. "Карпати" - "Арсенал" - 3:2 (3:1)
Злість, породжена поразкою. "Карпати" - "Арсенал" - 3:2 (3:1)
17:36
Львів. Стадіон "Україна".
Арбітр: Сіренко (Сімферополь)
Аситенти: Приймак (Сімферополь), Александренко (Вінниця)

Голи: Гурулі 1, Кузнецов 9, Кожанов 12 - Закарлюка 2 (пен.), Олійник 55

"Карпати": Романенко, Петрівський, Ткачук, Пшеничних, Худоб"як, Зеньов (Кополовець 63), Ощипко, Кожанов (Годвін 69), Кузнецов, Гурулі, Кобін
Запасні: Новак, Фещук, Гурський, Мартинюк, Габовда
Головний тренер: Олег Кононов

"Арсенал": Рева, Кузняцов, Распопов (Жоземар 17), Євсеєв, Мандзюк, Старгородський (Біто 68), Ессола, Хомин, Закарлюка, Олійник (Рибальченко 81), Лисенко
Запасні: Деонас, Пивненко, Богданов, Заваров
Головний тренер: Олександр Заваров

Попередження: Петрівський 63 - Хомин 50, Лисенко 78, Кузняцов 83

Забивши за стартові 12 хвилин три м’ячі у ворота «Арсеналу», «Карпати» здобули третю перемогу в чемпіонаті

Один мій знайомий в суботу спізнився на футбол на якихось 15 хвилин. Так от, після матчу, незважаючи на перемогу рідної команди, він був просто вбитий. І його можна зрозуміти, адже людина не побачила чи не найкращий відрізок гри у виконанні своїх улюбленців. Справді, за те видовище, яке «Карпати» продемонстрували в дебюті поєдинку проти «Арсеналу», вони вже заслужили не лише повноцінних трьох очок, а й слів вдячності від свої прихильників.

Перед грою проти «Арсеналу» в багатьох вболівальників «Карпат» за його підсумок було певне побоювання. По-перше, не відомо було, як карпатівці перенесли поразку з крупним рахунком 0:4 від «Динамо», на яку аж ніяк не заслуговували. А по-друге, столичні «каштанчики» в останні сезони стали для «зелено-білих» одним з найнезручніших суперників.

В інтерв’ю після поєдинку з «Динамо», форвард «Карпат» Сергій Кузнецов зазначив, що поразка в Києві дуже сильно розізлила його партнерів і вже в матчі з «Арсеналом» вони мають намір реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Виявилося, що його слова не були пустими. «Карпати» в прямому розумінні слова зі стартовим свистком арбітра запропонували такий шалений темп, що гості були просто ошелешені. І така стратегія себе виправдала на всі сто відсотків. Вже в першій атаці Василь Кобін, який в силу обставин знову діяв на позиції правого захисника, виконав довгу діагональну передачу на дальню штангу. Сергію Зеньову пробити по воротах було важко, але естонець зумів віддати через себе пас в район воротарського майданчика, де в потрібному місці і в потрібний час опинився Сандро Гурулі: грузин головою переправив м’яч у сітку – 1:0.

Схоже, що такий вдалий початок виявився несподіваним для всіх, навіть для карпатівців. В усякому разі наші хлопці явно не встигли переварити радість голу, що миттєво призвело до дитячої помилки в обороні. Одна неточність призвела до того, що Денис Олійник «вивалився» сам на сам з Всеволодом Романенком і за мить опинився на газоні. Чи було порушення правил з боку нашого кіпера, сказати без відеоповтору важко, однак арбітр матчу Володимир Сіренко з Сімферополя без вагань вказав на точку. Виконувати вирок взявся досвідчений Сергій Закарлюка. Напрям його удару Романенко вгадав, але дістати м’яч, який влетів у праву шістку, не зміг. Однак при цьому арбітр зафіксував порушення правил зі сторони Володимира Лисенка: форвард «Арсеналу» ще до удару зайшов у карний майданчик, а тому пенальті довелося перебити. З нервами в Сергія Закарлюки все о’кей. Проти повторного його удару у Всеволода Романенка не було жодних шансів – 1:1.

Повертаючись до дій арбітра, треба сказати, що на перших хвилинах він кілька разів поспіль в спірних ситуаціях приймав рішення на користь гостей, але десь з середини першого тайму «згадав про совість». І надалі до його дій особливих претензій ні в кого не було.

Що ж стосується карпатівців, то вони просто «не помітили» неприємного епізоду з пропущеним голом і продовжили штурм воріт Віталія Реви, який в першому таймі змушений був крутитися немов білка в колесі. Загалом до свого кіпера в «каштанчиків» претензій бути не може, але і він не зміг врятувати свою команду від двох голів упродовж якихось п’яти хвилин. Спочатку Ігор Худоб’як виконав простріл з правого флангу і Сергію Кузнецову, аби забити свій перший гол за «Карпати», залишалося підставити ногу, а трохи згодом Сергій Зеньов головою прокинув м’яч на хід Денису Кожанову і той другим дотиком пробив – бальон транзитом від поперечки опинився в сітці – 3:1.

Приємно відзначити, що навіть за переваги в два м’ячі карпатівці не скинули обертів і продовжували атакувати. Гольові моменти біля воріт «Арсеналу» й надалі продовжували виникати ледь не в кожній атаці господарів. Але з реалізацією в наших хлопців почали виникати проблеми. В одних епізодах не вистачало дотепного останнього пасу, в інших бракувало влучності при завершенні атаки, а найчастіше на заваді ставав Віталій Рева. Тож до перерви, хоч «Карпати» й надалі повністю перегравали суперника, голів глядачі більше не побачили.

Проте вже на початку другого тайму рахунок знову змінився. Щоправда, незважаючи на численні аплодисменти вболівальників, особливої радості ще один м’яч у матчі в них не викликав. Адже красень-гол забив хавбек «каштанчиків» Денис Олійник, який, до речі, засмутив карпатівців у Львові і в минулому сезоні, коли захищав кольори охтирського «Нафтовика». Денис одержав м’яч після вкидання ауту і, накрутивши одного із захисників господарів, опинився один проти Романенка. Кіпер трохи зарано кинувся в ноги Олійнику і той, перебуваючи під гострим кутом, технічно підсік м’яч під поперечку – 2:3.

В той момент стало трохи страшно за кінцевий результат матчу. Однак підопічні Олега Кононова продемонстрували, що з психологічною підготовкою у них все гаразд. За слизького рахунку «зелено-білі» не стали грати на утримання рахунку, а продовжували шукати щастя біля воріт гостей. Звісно, не відсиджувалися в обороні і підопічні Олександра Заварова. До речі, керманич «Арсеналу» після матчу звинуватив своїх гравців у відсутності в них мотивації. Однак, тяжко сказати, що в діях «каштанчиків» не було бажання боротися за позитивний результат. Інша справа, що в цьому компоненті гості явно поступалися господарям. Карпатівці з першої до останньої хвилини, хоч і дещо підсіли в другому таймі, заради перемоги готові були гризти землю. А на останніх хвилинах знайшли в собі сили не грати на відбій, а створити кілька небезпечних моментів біля воріт Віталія Реви. Тож наприкінці матчу валідольних ситуацій у володіннях Всеволода Романенка не було й близько. Можна навіть стверджувати, що «Карпати» були значно ближчими до того, аби збільшити свою перевагу в рахунку, ніж «Арсенал» врятувати нічию.

Незважаючи на мінімальний рахунок, перемога «Карпат» ні в кого не викликала жодних сумнівів, вони були явно сильнішими за столичних опонентів. Насторожують лише два моменти. Перший: в їхніх діях в окремих моментах проглядалася деяка знервованість. Але хочеться вірити, що перемога додасть їм впевненості у власних силах. І друге: чи не надто високий темп було взято з перших хвилин? Хоча на це питання найкраще знає відповідь головний тренер. А от те, що напрям роботи Олега Кононова починає приносити дивіденди, не можна не помітити.

Фото з матчу: www.fckarpaty.lviv.ua/cat/foto/

Статистика матчу

Карпати Арсенал

Гольові моменти
10 4

Удари в бік воріт
9 4

Удари в площину воріт
3 5

Штанги
2 0

Кутові
6 5

Офсайди
4 4

Фоли
13 7


АСОРТІ ПО-ЛЬВІВСЬКИ

- «Карпати» вдев’яте обіграли «Арсенал» в матчах національних чемпіонатів. В активі киян залишилося шість виграшів, а ще вісім разів було підписано мирну угоду. Різниця м’ячів тепер стала 28 – 28.

- До суботнього матчу «Карпати» востаннє обігрували «Арсенал» у Львові більше як сім років тому, 28 липня 2001 року.

- За 12 домашніх матчів «Карпати» лише вдруге забили у ворота «Арсеналу» три м’ячі. Однак 17-го червня 1999 року це не допомогло «зелено-білим» одержати перемогу: фінальний свисток зафіксував нічию – 3:3.

- Вперше в сезоні «Карпати» на своєму полі забили більше одного м’яча.

- «Карпати» та «Арсенал», забивши на двох за стартові 12 хвилин чотири голи, встановили новий рекорд сезону.

- У національних чемпіонатах за «Карпати» та «Арсенал» виступало 14 футболістів: Микола Закотюк, Андрій Гусін, Сергій Амілехін, Сергій Гончаренко, Михайло Стельмах, Сергій Мізін, Андрій Полунін, Валентин Грегуль, Олександр Євтушок, Андрій Чернов, Олексій Іванов, Василь Кардаш, Юрій Беньо та Андрій Распопов.

- Аби підтримати «Карпати» в матчі з «Арсенал», до Львова з Києва приїхало кілька фанатів «Динамо».

- В матчі взяло участь семеро легіонерів (троє карпатівців і четверо арсеналівців) з семи країн світу – Білорусі, Бразилії, Голландії, Грузії, Естонії, Нігерії та Франції. Але з перших хвилин зустрічі на полі їх було лише четверо.

Іван ДУПНАК, Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Категория: Новини команди | Просмотров: 751 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 karpatyfans  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *: