Главная » 2009 » Жовтень » 5 » "Карпати" - "Закарпаття" 1:0. Дотиснули!
"Карпати" - "Закарпаття" 1:0. Дотиснули!
14:45

04.10.2009, 16:00. 9 тур. Львів. Стадіон "Україна"

Головний арбітр: Євген Венгер (Київ)
Асистенти: Станіслав Боклажко (Київ), Микола Левко (Чернівці)

"Карпати": Тлумак, Тубіч, Ґодвін, Гурулі (Ткачук 76), Мілошевіч, Федецький, Кожанов (Батіста 68), Ощипко, Кузнецов, Голодюк, Худоб'як
Запасні: Мартищук, Петрівський, Є. Тарасенко, Зеньов, Кополовець
Головний тренер: Олег Кононов

"Закарпаття": Бабенко, Микуляк (Артьоменко 46), Браіла, Зотов, Болохан, Козоріз, Трішовіч (Ксьонз 71), Гомес, Давидов, Андронік, Леандро (Ситнік 83)
Запасні: Надь, Біто, Невуче, Донець
Головний тренер: Ігор Гамула

Гол: Кузнецов 90+3

Попередження: Козоріз 26, Андроник 46, Болохан 66
Вилучення: Годвін 45+1

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Фото: © ФК "Карпати"


Львівські «Карпати» здобувають надважку перемогу у західноукраїнському дербі

…За 5 хвилин до фінального свистка частина уболівальників опустила руки і помалу рухалась до виходу зі стадіону. Приклад, якщо не ганебний для уболівальників, то, принаймні, повчальний. Гра триває 90 хвилин, а іноді і трохи більше. Глибоко помилилися ті, хто не дочекався піднятих догори рук арбітра - розв’язка драматичного матчу прийшла саме на останній хвилині доданого часу. В один момент тисячі горлянок на стадіоні «Україна» заверещали з радості. «Карпати» нарешті змогли забити вистражданий гол ужгородському «Закарпаттю». Потішив публіку Федецький, який на пару з Кузнецовим нарешті таки скумекали гол на двох…


Це була остання атака «Карпат». Федецький вирішив, що з навісів, яких не бракувало в останні хвилини гри, толку буде мало. Тому він вирішив взяти ініціативу на себе і сміливо пройшов правим флангом. Оскільки Артем протягом усього ігрового часу не надто часто підключався до атак, захисники розгубилися – новий гравець у їхніх володіннях! Хтось кинувся страхувати настирливого Кузнецова, хтось відійшов до Батісти, що зі свіжими силами вийшов у другому таймі. Інші ж просто стояли і дивилися, як нападник «Карпат» приймає м’яча і вже у падінні сильно пробиває повз ошелешеного голкіпера з Ужгорода. Він, як і вся команда, відверто не очікували на такий поворот подій. Адже голу в цій грі можна було чекати від кого завгодно, але не від Кузнецова. Протягом усього матчу він бив так, начебто боявся, що м’ячу болітиме... Сергій виявився вправним інтриганом – приберіг найцікавіше на десерт. У розпачі була ужгородська команда, яка, напевно, уже клала в кишеню турнірне очко. Поразка на останній хвилині стала громом серед ясного неба.

А почалась гра не надто жваво. Та спочатку думалось – це вже стандартна ситуація для карпатівців: грати у першому таймі не так сильно, як у другій половині зустрічі. Але сьогодні усе відверто не в’язалось. Доливало олії у вогонь і «Закарпаття», яке робило усе, щоб заважати грати «Карпатам». А власні атаки вже відходили на другий план. Зрозуміло, команда тільки-но з першої ліги повернулася, запросила чимало нових гравців, яким потрібен час на зіграність. Тому й показувати футбол високої якості не в змозі – залишається хіба захищатися з надіями на контратаки. Але що ж трапилося з «Карпатами»?

Кількість моментів була значно меншою, аніж у попередніх матчах з набагато сильнішими суперниками. Цього ж разу гольові епізоди можна було перерахувати на пальцях. Голодюк мав кілька можливостей, але все валилось – не добігали, не встигали… Той же Федецький сам на себе не був схожий – кудись зникли звичні для нього контрвипади, притаманна Артему спортивна агресія. Кожанов у попередніх поєдинках віддавав результативні передачі, викладався сповна, а тут не виходило у Дениса поставити вирішальну крапку. Начебто і рухався, і намагався щось робити, але до кінця моменти не доводив, зупинявся. Коли варто було пробивати – вагався, занадто довго думав і як наслідок – втрачав дорогоцінний час і чудову можливість відзначитись. Складалось враження, що боїться щось не так зробити. Такий фактор як страх перед помилкою, цілком міг впливати на події на полі. Адже давно уже вдома «Карпати» не грали, хоча з іншого боку - бажання забити на рідному стадіоні мало б перебороти страх такого походження.

Скільки разів здавалося, що розв’язка от-от настане. На початку зустрічі прекрасну можливість відзначитись отримав Ґодвін. Голодюк подав штрафний на дальну штангу, а на ударній позиції доволі незвично опинився Самсон. І лічених сантиметрів йому не вистачило для того, щоб відзначитись ударом головою – Бабенко врятував свою команду. Двадцять хвилин минуло з цього моменту - і нігерійський півзахисник залишив поле. Самсона вилучили за удар ліктем по носі Микуляка. Ужгородець покинув Львів із переломом, а Ґодвін поставив перед командою ще важче завдання – перемогти, граючи вдесятьох. Щодо червоної картки, то зауважень до арбітра, мабуть, немає, хоч епізод з першого погляду виглядав на ігровий.

По перерві усе продовжилося: «Карпати» атакували, «Закарпаття» захищалося. Замість Кожанова Кононов випустив Батісту. Намагання «зелено-білих» забити могло закінчитися плачевно – під час масованих атак не всі оборонці встигали повертатися до власних воріт, що ледь не коштувало пропущеного голу. Двічі на м’яча вистрибував Давидов. На щастя, Тлумак без особливих клопотів обирав правильну позицію і ліквідовував небезпеку. Дивно, що таких атак з боку ужгородців було мало. Суперник у меншості, чому б не спробувати його дотиснути і здобути три очки? Однак Ігор Гамула був іншої думки – він вирішив вдовільнитися більш доступною синицею в руках. Залишився коуч, у підсумку, взагалі без нічого.

Якою б не була ця перемога, три очки у загальний залік гравці Кононова записали. На повагу заслуговують їхні дії і бажання перемогти. Такі перемоги, як відзначив тренер «Карпат» після матчу, солодші для вболівальників і удвічі важливіші для характеру гравців, аніж попередні розгроми «Зорі» чи «Оболоні». А «Закарпаття» продовжило для себе сумну традицію не перемагати «Карпати» і навіть не забивати гол на їхньому полі…

http://www.fckarpaty.lviv.ua/

Категория: Новини команди | Просмотров: 1156 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: