Главная » 2008 » Вересень » 1 » Юрій Фурта: «Батько пив заспокійливе»
Юрій Фурта: «Батько пив заспокійливе»
20:03
Розмова з нападником ФК «Карпати», який забив ФК «Харкову» свій дебютний гол у прем’єр-лізі Юрієм Фуртою

Юрій Фурта вперше вийшов на поле у складі основної команди «Карпат», але продовжив займатися тим же, що і до цього – забивати голи. У стартових турах 20-річний нападник у чемпіонаті України за молодіжний склад «зелено-білих» Фурта «наколотив» 5 голів.. Уже у грі прем’єр-ліги з ФК «Харків» Юрій на 74-й хвилині замінив Худоб’яка, а за дев’ять хвилин провів м’яч, який і встановив остаточний рахунок матчу – 1:1.

- Кобін подав з кутового, Мілошевіч пробивав, але м’яч потрапив у захисника, - пригадує історичний для себе момент Фурта, - Ось я на добиванні і зіграв. Емоцій звісно купа. Після гри дзвонили друзі - вітали. Так вийшло, що з Гурським, з яким разом вчилися ще в школі, один одного вітали навіть взаємно. Він мене – з голом, я його – з днем народження, що його святкував саме у суботу, коли і відбувся матч з ФК «Харків».

- Знаю, що одним з найпалкіших твоїх прихильників є батько…

- Тато під час матчу дуже переживав. Навіть попри те, що він гри не бачив (дізнавався про події телефоном), у цей час навіть пив заспокійливі каплі.

- Якісь святкування з приводу свого дебютного матчу і дебютного голу у прем’єр-лізі влаштовувати не збираєшся?

- Та ні. По суті, якщо розібратися, хіба я чогось такого видатного досяг? Звісно це, можна сказати, мрія - у першому ж матчі забити гол. Але це усього лиш один м’яч Потрібно далі працювати, удосконалюватися, щоб закріпитися в основі.

- Олег Кононов тобі після матчу щось казав?

- Лише перед тим, як я виходив, сказав що граю лівого нападника, тобто на своїй позиції. Звісно ж перед і під час матчу хвилювався, але, щойно вийшов, про це забув.

- Різницю між прем’єр-лігою і чемпіонатом серед молодіжних складів відчув?

- Так. Найбільше запам’яталася напруга поєдинку, відповідальність за результат. Це відчувається на полі, коли кожен опонент на все готовий, аби не дати себе пройти. Та й ажіотаж навколо матчів вищого дивізіону вразив.

Інформаційний центр ФК "Карпати"
Категория: Новини команди | Просмотров: 995 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: