Главная » 2008 » Вересень » 8 » Україна» фартова для всіх
Україна» фартова для всіх
18:22
Другий поспіль матч збірної України у Львові викликав велику зацікавленість серед вболівальників як в Україні, так і в Білорусі. На суботній матч приїхали фани не лише вищолігових команд. Фан-сектор України запам'ятався потужною голосовою і візуальною підтримкою. А фани з Білорусі запам’ятилися своєю поведінкою.

Вояж на Захід

Уболівальники збірної України почали приїжджати до Львова ще з ночі. Люди у футболках і розах збірної заполонили Львів з самого ранку, і тоді стало зрозуміло: підтримку збірній буде забезпечено. Фани з різних міст, які приїхали до Львова, в супроводі своїх друзів і знайомих гуляли містом, заполонивши всі навколишні кав’ярні.

Незважаючи на певні побоювання щодо можливих проблем, пов'язанних з ворожнечею між деякими фан-угрупованнями перед матчем, серйозних конфліктів не було. Але без кпинів не обійшлося. Так, фани київського «Динамо», побачивши працівників ТРК «Україна», весело кричали їм услід: «Семь матчей – семь очков!». Їм було навіть байдуже, що серед журналістів та операторів не виявилося жодного донеччанина. А організованій підтримці з боку українських ультрас багато в чому треба завдячувати президенту ФФЛ Ярославу Грисю, який знову пішов назустріч активним уболівальникам і надав право першочергового викупу квитків активним фанатам. Квитки розійшлися ще за тиждень до матчу.

Стадіон чи телевізор?

Перше враження від уболівальників на стадіоні «Україна» було зіпсоване великою кількістю вільних місць на секторах, стадіон був заповненний відсотків на 90 (мається на увазі рівень матчу національної збірної, бо на матчі чемпіонату вболівальників останнім часом приходить ще менше). Цікаво, що у барах було безліч замовлених столиків на 20:00. Трохи незрозуміла ситуація: невже краще витратити гроші на банальне застілля в кафе і переглядати матч по телевізору, ніж відчути неповторну атмосферу футболу «наживо» на стадіоні?

Але це враження дуже швидко виправили люди, які не пошкодували грошей на квиток і прийшли на матч. Від самого початку весь стадіон підтримував свою команду і гнав її вперед (на жаль, команда часто не слухала вболівальників). Вихід синьо-жовтих запам'ятався модульним шоу на сусідніх з фанатськими секторах — виглядало маштабно та ефектно. Потім на 15-му та 16-му секторах ультрас розтягнули величезне полотнище, на якому було зображено козака з мечем та щитом, де креативні фани зобразили тризуб і меч.

У білорусів погода «нельотна»

Щодо білорусів, їх приїхало досить багато, і вони практично повністю заповнили відведений їм другий сектор стадіону; декілька білоруських прапорів було помічено і на центральних трибунах «України». Вболівали вони злагодженно, але чути їх було тільки біля ближніх воріт, адже далі їхні вигуки глушила несамовита підримка львівських глядачів. Розуміючи, що перекричати стадіон їм не вдасться, у міліцейський кордон полетіли зламані стільці. Їх, правда, було небагато, бо хуліганів швидко вгамували. Але не всіх. Виявилося, що чимала група білорусів залишилася поза межею стадіону, бо не мала квитків. Хоча сам футбол їх навряд чи цікавив. Доволі великий гурт наших сусідів у спеціальних шипованих рукавицях та в капах окупували простір між вулицею Зеленою та стадіоном. Постраждали ні в чому не винні львів’яни, які просто потрапили відморозкам під гарячу руку. Але радіти перемозі над дітьми і жінками білорусам довго не судилося – після кількахвилинного акту вандалізму їх зустріли працівники «Беркута»… І це все відбувалося під час матчу.

Якщо хуліганам протистояв «Беркут», то з другим сектором на стадіоні активно змагався перший. Деколи в них це виходило, але іноді траплялися кумедні моменти. Під час матчу довелось почути новий заряд «Бєларусь» - «Героям слава!». А справа от в чому. Під час заряду гостей «Бєларусь!» сусідній сектор вирішив відповісти внутрішньою перекличкою «Слава Україні» - «Героям Слава». Але гасло «Слава Україні» кричала незначна кількість людей і в той самий час, як гості кричали «Бєларусь!». Унаслідок такої «симфонії» й виникло нове «гасло».

Передчасне шоу

Фан-сектор української команди, в свою чергу, активно підтримував команду протягом всього матчу; особливо потужними вийшли переклички з усім стадіоном «Слава Україні» - «Героям Слава» вже без голосів білорусів. За кілька хвилин до кінця гри, зовсім трохи не дочекавшись забитого гола, розпочалось фаєр-шоу. Виглядало це дуже гарно і якісно. Уболівальники з Біларусі відповіли там самим, тільки зі значно меншою кількістю піротехніки. Правоохоронні органи незвично спокійно відреагували на це і не розпочали масових каральних заходів.

Останні секунди гри супроводжувались нервовими вигуками і порадами, як треба грати. Багато хто втратив віру у перемогу і почав покидати стадіон, але в останній момент піднявся несамовитий галас — збірна заробила пенальті! Та кричати мало, пенальті ще треба забити. От коли Шевченко забив – тут вже стадіон здійняв такий галас, що позакладало в вухах — є перемога. П’ята поспіль. У фартовому Львові.

Після матчу

Після матчу вболівальники, маючи добрий настрій, ще довго не розходились зі стадіону, а по всьому Львову до пізньої ночі їздили автомобілі, з вікон яких тріпотіли національні прапори і шалики збірної. Вболівальники в жовто-блакитних кольорах окупували кафе, бари, ресторани, щоб відсвяткувати перемогу.

Львів вкотре виявився надфартовим містом для національної збірної України. Якщо в попередніх матчах фарт був не таким помітним, то суботнього вечора це усвідомили всі. На післяматчевій прес-конференції Олексій Михайличенко сказав: «У Львові завжди приємно грати. Уболівальник тут дуже відданий команді. Я не думаю, що це була остання гра, яку збірна проводить в місті Лева». Тому маємо надію найближчим часом ще раз побачити збірну у Львові і вчергове показати, де вболівають найкраще.

Дмитро АНДРЕЄВ



Категория: Фан-новини | Просмотров: 879 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: