Главная » 2009 » Березень » 1 » Всеволод Романенко: «Футбол у Львові люблять, як ніде в Україні»
Всеволод Романенко: «Футбол у Львові люблять, як ніде в Україні»
02:55
Напевне, кожен воротар не надто любить згадувати матчі, в яких його команда програла, пропустивши три «сухих» м’ячі. Але виявляється і в цьому правилі є винятки. Одним з них є кіпер «Карпат» Всеволод Романенко, найстарший гравець нашої команди.

- Всеволод, чи додає гравцям «Карпат» додаткової мотивації до недільного матчу проти «Чорноморця» згадка про поразку в Одесі в зустрічі першого кола та ще й з таким неприємним рахунком, як 0:3?

- Не буду відповідати за всю команду, скажу лише за себе. У мене особисто не має жодних реваншистських настроїв. З роками я навчився забувати про матчі, які вже пройшли. Адже в них вже нічого змінити не можна. Треба жити сьогоднішнім днем і майбутнім. Ми ж в Одесі грали не кубковий матч, а чемпіонат. Ті три очки ми вже не повернемо, навіть якщо виграємо вдома 5:0. А якщо й виграємо більше ніж 3:0, то все одно отримаємо лише ті ж самі три очки. Тому головне перемогти. Тим більше, що це буде перша гра в новому році. Виграш у ній повинен нам додати впевненості в своїх силах на другу частину сезону.

- Чи є проблеми після повернення з Туреччини?

- Одним з головних наших завдань на заключний тиждень підготовки є акліматизуватися до погоди, перш за все до холодного повітря, і звикнути до грунту. Адже в Туреччині пісок, а в Україні чорнозем. Тому є певні нюанси. В цьому плані вже все нормально. Двох–трьох тренувань вистачає.

- Чого очікуєш від матчу проти «Чорноморця»?

- Лише одного – нашої перемоги. Саме заради цього ми й готувалися всю зиму. Маю на увазі не лише конкретний поєдинок з Одесою. Ми ще перед стартом чемпіонату поставили собі завдання бути в п’ятірці. Його ніхто не відміняв. Поки ми йдемо на десятому місці. Значить для того, щоб виконати це завдання, ми повинні вигравати практично в кожному матчі, що залишився. Тому я й кажу, потрібно думати не про реванш за поразку в Одесі, а про перемогу в цьому конкретному матчі. І так робити перед кожним поєдинком.

- На підтримку трибун розраховуєш? Все ж на вулиці зима...

- А хіба наші вболівальники не скучили за футболом? Тим більше, що у Львові особливі люди. Коли вони щось люблять, то їх нічого, в тому числі і погода, не зупинять. А футбол у Львові люблять! Причому, як ніде на Україні. Повірте мені, кажу про це зі стовідсотковою відповідальністю. І «Карпати» також люблять. Саме тому мені і хочеться грати саме в цій команді.

Іван ДУПНАК, Інформаційний центр ФК «Карпати»
Категория: Новини команди | Просмотров: 790 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: