Главная » 2009 » Березень » 7 » У гості до аутсайдера, або Жінки чекають на подарунок
У гості до аутсайдера, або Жінки чекають на подарунок
15:01
У суботу, 7-го березня, напередодні жіночого свята більшість чоловіків, напевно, будуть заклопотані проблемою, як привітати наступного дня своїх коханих. Але на вболівальників «Карпат» цього дня чекає ще одна подія. Їхні улюбленці в Маріуполі в рамках 19-го туру чемпіонату України поміряються силами з тамтешнім «Іллічівцем». Сподіватимемося, що перемогою в першому гостьовому матчі в 2009 році підопічні Олега Кононова зроблять чудовий подарунок до Дня 8-го Березня як своїм чарівним дружинам і подругам, так і всім прихильницям нашої команди, які, як справжні жінки, закохалися в «Карпати» раз і на все життя!

Переконлива домашня перемога «Карпат» минулої неділі над принциповим суперником з Одеси, причому не лише за рахунком, а головне, за змістом гри, засвідчила, що наша команда до весняних матчів національного чемпіонату підійшла в належній формі. Однак з іншого боку, за однією грою ще зарано робити категоричні висновки. Але не потрібно і бути скептиками, краще давайте вірити, що карпатівці і в Маріуполі продемонструють не менш цікавий та видовищний футбол, і знову потішать нас і грою, і результатом.

Проте і з шапкозакидацькими настроями до поєдинку з «Іллічівцем», навіть зважаючи на його турнірне становище, відноситися аж ніяк не можна. Так, команда Іллі Близнюка на сьогоднішній день перебуває в зоні вильоту і має всі шанси, аби в наступному сезоні, як і в попередньому, змагатися в турнірі першої ліги. Але саме тим «внучата Ілліча» і небезпечні. Адже для них за такої ситуації кожне очко на вагу золота. Тож можна не сумніватися, що в зустрічі з «Карпатами» вони задля позитивного результату «гризтимуть землю». А в тому, що вони це вміють робити, всі ми мали змогу переконатися в матчі останнього туру «Іллічівець» - «Шахтар», в якому хлопці Мірчі Луческу, аби не зазнати чергової втрати очок, змушені були викластися на всі сто. Віримо, що гравці і тренери «Карпат» бачили цей поєдинок і зробили правильні висновки. А рецепт для перемоги в суботній зустрічі простий: потрібно зіграти так само надійно і дисципліновано в обороні та креативно і результативно в передній лінії, як це «зелено-білі» зробили в матчі з «Чорноморцем».

Представляємо суперника «Карпат»:

Поранений аутсайдер

«Іллічівець», впевнено за рік повернувши собі місце у вітчизняній еліті, сезон 2008/2009 розпочав невдало. Можливо, далася взнаки надто мала перерва між закінченням турніру в першій лізі та стартом Прем’єр-ліги. Хоча, з іншого боку маріупольці завчасно забезпечили собі перше місце і закінчували минулий чемпіонат практично резервним складом, а основа після короткої відпустки мала достатньо часу, аби якомога краще підготуватися до поєдинків новоствореної Прем’єр-ліги. Та якби там не було, старт поточного чемпіонату «внучатам Ілліча» не дався і доволі швидко керівництво «Іллічівця» достроково звільнило з посади головного тренера команди Олександра Іщенка.

Обов’язки керманича було покладено на Іллю Близнюка. Не можна сказати, що молодий фахівець зумів швидко навести лад у грі маріупольців: «Іллічівець» на зимову перерву пішов у когорті претендентів на пониження в класі. Однак і кредит довіри у керівництва клубу він також не вичерпав.

За зимову перерву «Іллічівець» втратив двох гравців основного складу – нападник Олександр Іващенко став гравцем столичного «Арсеналу, а хавбек Костянтин Ярошенко перейшов у полтавську «Ворсклу». При цьому азовці через «справу Товта» були майже все міжсезоння позбавлені можливості не те, що запросити когось до себе, а навіть переглядати потенційних новачків. Тому Іллі Близнюку разом зі своїми помічниками довелося шукати підсилення в резервній команді. Так в головній команді клубу з’явився один з кращих бомбардирів другої ліги Ігор Мельник. І лише коли вдалося нарешті владнати всі проблеми по «справі Товта», а сталося це за лічені дні до старту весняної частини сезону, «Іллічівець» на правах оренди дозаявив захисника «Шахтаря» Ігоря Коротецького, який восени грав за «Зорю».

Однак минулого понеділка Коротецький своїй команді допомогти не міг. Адже в нашому футболі в останні сезони стало «модним» правило, коли гравцеві, якого віддали в оренду, не можна грати проти команді, якій він належить за контрактом. Тож дебютувати в складі «Іллічівця» Ігор зможе саме в зустрічі з «Карпатами».

Але й без Коротецького «Іллічівець» у матчі з «Шахтарем» дивився дуже пристойно. Як сказав після гри Ілля Близнюк, гра його команді давалася. Більше того, маріупольці були близькими навіть до того, аби створити сенсацію. Однак на заключних хвилинах дався взнаки більш високий виконавський клас донеччан, які таки змогли забити переможний м’яч. Але своєю грою маріупольці наочно довели, що вони не мають жодного бажання повертатися в першу лігу.

І все ж будемо сподіватися, що в суботу ввечері оптимізму у гравців та вболівальників «Іллічівця» щодо свого майбутнього стане значно менше. Натомість львівські вболівальники 8-ме Березня зустрінуть у чудовому настрої.

«Карпати» - «Іллічівець»

Суботній поєдинок стане вже 26-м, в історії зустрічей львівських «Карпат» та маріупольського «Іллічівця». Ось підсумки попередніх матчів:

Чемпіонат СРСР - 4:+3=1-0, м’ячі 7-4 (1968-69 рр.)
Кубок СРСР (1/2 зони) – 2: +1=1-0, м’ячі 2-1 (1969 р.)
Кубок України (1/8 фіналу) – 2: +1=0-1, м’ячі 4-3
Чемпіонат України – 17: +9=3-5, м’ячі 28-20

7 вересня 1997 р. - Маріуполь - 0:0.
20 квітня 1998 р. - Львів - 4:1 (Паляниця-3, Гецко - Сак).
31 жовтня 1998 р. – Львів – 3:1 (Мізін, Гецко, Паляниця – Пушкуца).
7 березня 1999 р. – Маріуполь – 2:4 (Паляниця-пен., Толочко – Бабич-3, Рикун).
7 листопада 1999 р. – Львів – 3:1 (Шаран, Гецко-2 – Пантилов)
18 березня 2000 р. – Маріуполь – 0:1 (Гайдаш).
16 липня 2000 р. – Львів – 3:0 (Покладок, Толочко, Закотюк).
10 червня 2001 р. – Маріуполь – 0:2 (Рикун, Молокуцько).
10 жовтня 2001 р. – Львів – 2:0 (Аньямке, Швед).
16 березня 2002 р. – Маріуполь – 1:3 (Лучкевич – Грибанов – 2, Бабич).
27 липня 2002 р. – Маріуполь – 3:2 (Кабанов – 2, Швед – Рикун, Молокуцько).
24 травня 2003 р. – Львів – 1:1 (Швед - Сахаров)
20 вересня 2003 р. – Маріуполь – 1:2 (Кабанов - Бабич, Конюшенко)
24 квітня 2004 р. – Львів – 1:1 (Бровченко – Платонов)
10 вересня 2006 р. – Маріуполь – 2:1 (Батиста-2 – Шмаков, у свої ворота)
7 квітня 2007 р. – Львів – 1:0 (Ковель)
9 серпня 2008 р. – Львів – 1:0 (Фещук)

Баланс ігор у Львові – 9: +7=2-0, м’ячі 19-5, у Маріуполі – 8:+2=1-5, м’ячі 9-15.

Іван ДУПНАК, Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua


Категория: Новини команди | Просмотров: 957 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: