Главная » 2008 » Листопад » 16 » ФК "Львів" - "Карпати" - 2:4
ФК "Львів" - "Карпати" - 2:4
02:16
ФК "Львів" - "Карпати" - 2:4 (2:1)

Голи: Федорчук, 9, Г.Баранець, 20 - Кузнецов, 39, Кожанов, 56, Худоб`як, 63, Кополовець, 78

ФК "Львів": Шевчук, Гальчук, Ващук, Кіцута (Романюк, 67), Федорчук, Шевелюхін, Котенко (Панас, 55), Г.Баранець, Б.Баранець, Гордієнко (Полтавець, 74), Худзік

"Карпати": Романенко, Петрівський, Пшеничних, Ощипко, Ткачук, Худоб`як, Кузнецов (Фещук, 88), Гурулі, Кобін, Кожанов (Федорів, 77), Зеньов (Кополовець, 67)

Попередження: Шевелюхін, 28, Г.Баранець, 31, Кобін, 46, Кополовець, 80, Худзік, 90.

Фото з матчу: www.fckarpaty.lviv.ua/cat/foto/

Напрочуд невдало розпочавши поєдинок, але виявивши психологічну стійкість та майстерність, в прем’єрному львівському дербі в рамках національного чемпіонату впевнену перемогу здобули «Карпати»

«Без всякого сумніву, настрой на гру проти ФК «Львів» буде в нас просто шаленим. Про жодну легку перемогу мови й бути не може – її доведеться вигризати зубами». Саме так в одному з передматчевих інтерв’ю сказав футболіст «Карпат», якому судилося стати героєм поєдинку - улюбленець трибун «України» Ігор Худоб’як. І, як бачимо, саме налаштованість на боротьбу дозволила «зелено-білим» одержати вольову перемогу в далеко не простому матчі.

Львівському дербі засоби масової інформації Західного регіону України приділяли чимало уваги. Багато говорилося й про те, що поєдинок ФК «Львів» - «Карпати» викликає величезний інтерес і серед вболівальників. Однак під час самого матчу на трибунах «України», як це не прикро констатувати, порожніх місць виявилося більш ніж достатньо. А шкода, адже сам матч та його сюжет були гідні аншлагу. Звісно, по його завершенні настрій у футболістів та тренерів (хотілось додати – і вболівальників, однак «Україна» на 99% цього вечора була «зелено-білою» - Авт.) був полярним, але при цьому всі сходилися на тому, що свято футболу у Львові вдалося на славу. Тож уболівальникам «Карпат», котрі з якихось причин не прийшли на стадіон, можна лише поспівчувати – вони пропустили супервидовище.

Олег Кононов, обмірковуючи склад на дербі, віддав перевагу дотриманню старого тренерського правила: переможний склад не міняють. Тож стартова одинадцята «зелено-білих» була ідентичною тій, що тиждень тому взяла гору над «Арсеналом». Очікували всі, що й початок матчу «зелено-білі» знову проводитимуть на максимальних швидкостях, намагаючись одразу захопити ініціативу, а головне, її матеріалізують. Однак, як зізнався на післяматчевій прес-конференції керманич карпатівців, план його команди був дещо інший. На перших хвилинах головним завданням номінальних гостей було стримати атакувальний запал господарів, а вже потім нав’язати супернику свою гру.

Що ж, з тим, що ФК «Львів» одразу кинеться в атаку, тренерський штаб «Карпат» вгадав. Підопічні Сергія Ковальця почали дуже активно. Брати Баранці та їхні партнери пресингувати починали ще на половині поля «Карпат». Але виявилося, що спланувати гру та втілити задумане в життя, це далеко не одне й те саме. Ніби то карпатівці все робили правильно, але дві помилки в обороні призвели до того, що вже на 20-ій хвилині на табло горіли цифри 2:0 на користь команди Сергія Ковальця. І в обох моментах вирішальну роль зіграв Григорій Баранець, найкращий гравець у складі ФК «Львів». Спочатку він стрімко пройшов правим флангом і виконав силовий простріл. Всеволод Романенко, намагаючись ліквідувати небезпеку, м’яч зачепив, але перервати його політ не зумів і Валерій Федорчук замкнув дальню стійку – 1:0. А згодом Гриць, одержавши передачу після обрізки Андрія Ткачука в центрі поля, без перешкод пройшов все тим же правим флангом, дійшов до кута штрафного майданчика і не став нічого придумувати, а просто пробив, і м’яч з відскоком від газону опинився в дальньому куті карпатівських воріт – 2:0.

В цей момент, напевне, багато хто подумав, що тепер «Карпатам» вже не відігратися. Однак виявилося, що такі думки були помилковими. Адже, як зізнавалися по завершенні матчу так звані гості, в їхніх головах і близько не знаходилося місця чомусь подібному. Більше того, гол Григорія Баранця по доброму розізлив «зелено-білих» і вони взялися до роботи. Натомість господарі дещо розгубилися. Схоже, що вони самі не очікували, що за такий короткий проміжок часу їм вдасться досягнути настільки вагомої переваги в рахунку.

Надзвичайно важливим виявився той факт, що відіграти один м’яч «Карпатам» вдалося ще до перерви. На 39-ій хвилині Василь Кобін, який дуже продуктивно діяв упродовж всієї зустрічі, особливо в першому таймі, пройшов добрих 60 метрів правим флангом і вирізав передачу на дальню штангу, де Сергію Кузнецову залишалося підставити голову – 2:1. Цей гол додав «Карпатам» віри в себе і в другому таймі на полі глядачі бачили фактично лише одну команду.

Серйозність своїх намірів карпатівці засвідчили вже на початку другої половини матчу, коли Денис Кожанов, зігравши надмірно жорстко, одержав попередження. Однак націленість Дениса на ворота суперника принесла свої плоди вже на 56-ій хвилині. Ігор Ощипко потужно пробив зі штрафного, Юрій Шевчук, щоправда, дістав м’яч у лівій «шістці», але першим на добивання встиг саме Кожанов – 2:2.

Цей гол остаточно вніс перелом у гру і стало зрозуміло, що навряд чи новачку елітного ешелону вдасться втримати бодай нічийний рахунок. Єдине, чого можна було побоюватися в цей момент, це того, аби карпатівці не побігли всією командою добивати деморалізованого суперника. Однак підопічним Олега Кононова вистачило холоднокровності, хлопці продовжували методично розхитувати оборону суперника, але при цьому не втрачали голови.

«Зелено-білі», відчуваючи свою перевагу в майстерності, розігрували багатоходові комбінації, намагаючись вивести когось з партнерів на ударну позицію. І треба віддати належне хлопцям, виходило це в них зовсім непогано. Тож ще два голи у ворота Юрія Шевчука стали більш ніж закономірним наслідком переваги «Карпат». Обидві комбінації були розіграні немов по нотах і можуть бути занесені в підручник для підростаючого покоління. На 63-ій хвилині триходівка на лівому фланзі завершилася вивіреною передачею Сергія Пшеничних в район 11-метрової позначки і Ігор Худоб’як головою розстріляв кіпера ФК «Львів» – 3:2. А останню крапку в матчі поставив Михайло Кополовець. На 78-ій хвилині Худоб"як після гарної комбінації вивів Кополовця у карний майданчик і останній, вискочивши сам на сам з кіпером, технічним ударом забив свій перший гол за основний склад провідного клубу Західної України – 4:2.

Могли «Карпати» в цій зустрічі здобути не лише вольову перемогу, але й розгромну. Вже в доданий арбітром час партнери вивели все того ж Михайла Кополовця та Максима Фещука, який наприкінці зустрічі замінив Сергія Кузнецова, вдвох на самотнього Юрія Шевчука. М’яч знаходився в ногах Кополовця і якби він віддав передачу на Максима, то можна не сумніватися, що господарям довелося б вп’яте розпочати з центру поля. Однак Михайло, схоже, надто сильно горів бажанням оформити «дубль» і в підсумку кіпер ліквідував небезпеку. Але карпатівців та їхніх вболівальників цілком задовольнив й рахунок 4:2.

Статистика

ФК Львів - Карпати

Гольові моменти
3 5

Удари в бік воріт
6 0

Удари в площину воріт
6 8

Кутові
0 3

Офсайди
1 5

Фоли
24 28

АСОРТІ ПО-ЛЬВІВСЬКИ:

- «Карпати» вперше за 45 років існування клубу грали на полі рідного стадіону в якості гостей.

- Вперше після повернення в елітний дивізіон «Карпати» здобули перемогу, поступаючись по ходу зустрічі з різницею в два м’ячі.

- В другому таймі воротар «Карпат» Всеволод Романенко, аби не втратити відчуття м’яча, кілька разів брав у хлопчаків, які подавали м’ячі, бальон і потроху розминався.

- Коли карпатівський фан-сектор скандував «Романенко! Романенко!», кіпер «Карпат» плесканням дякував за підтримку.

- По перерві керманич ФК «Львів» Сергій Ковалець вперше піднявся з тренерської лави лише за рахунку 2:4.

- Щойно пролунав фінальний свисток, Олег Кононов разом зі своїми підопічними відправився дякувати фанам за підтримку.

- Підтримати «Карпати» з Києва приїхало двоє фанів «Динамо», які знайшли собі місце в секторі №2, де збираються виключно представниці слабкої статі.

- По завершенні матчу карпатівці у повному складі підійшли до своїх вболівальників на інвалідних візках з реабілітаційного центру "Джерело" і щиро подякували їм за підтримку.

- Інспектор ФФУ на цій зустрічі, президент Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо, не приховував своєї радості в обох випадках, коли голи забивав ФК «Львів». Натомість м’ячі «Карпат» не викликали у нього жодних позитивних емоцій...

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Категория: Новини команди | Просмотров: 751 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: