Главная » 2008 » Вересень » 21 » "Карпати" - "Металіст" - 0:2
"Карпати" - "Металіст" - 0:2
23:54
"Карпати" (Львів) - "Металіст" (Харків) - 0:2 (0:0)
8 тур. 21.09.2008. Львів. Стадіон "Україна", сонячно, без опадів, +10°С

Судді: Роберт Малек (Катовіце, Польща), Кшиштоф Мирмус, Марцін Ліс (обидва – Катовіце, Польща)
Делегат ФФУ: Дяченко А.М. (Полтава)

Голи: Едмар 53, Коельо 66

"Карпати": Романенко, Кобін (Кожанов 58), Федорів, Петрівський, Мілошевіч, Пшеничних, Худоб"як, Годвін, Ощипко, Фещук (Кузнецов 63), Ткачук (Зеньов 68)
Запасні: Когут, Кополовець, Гурський, Гурулі.
Головний тренер: Олег Кононов

"Металіст": Горяїнов, Ганчаржик, Валяєв, Едмар, Обрадовіч, Рикун (Фомін 70), Майдана, Папа, Девіч (Курілов 86), Коельо, Бордіян (Трішовіч 77)
Запасні: Бажан, Бабич, Поступаленко, Зезе
Головний тренер: Мирон Маркевич

Попередження: Петрівський 31, Ощипко 82 – Бордіян 38, Девіч 42, Валяєв 57

Пропустивши перший гол після цілком рівної гри, карпатівці так і не змогли оговтатися й принаймні зрівняти рахунок

Приїзду "Металіста" до Львова після повернення "Карпат" в еліту українського футболу вболівальники "зелено-білих" кожного разу очікують з особливим інтересом. Адже харківську команду весь цей час очолює знаний львівський фахівець Мирон Маркевич, з ім’ям якого пов’язані найбільші досягнення "Карпат" в новітній історії клубу. Маркевич втретє привіз "Металіст" до столиці Галичини на очне побачення зі своєю колишньою командою. І як це не прикро констатувати, втретє повертається до столиці Слобожанщини зі щитом.

Першим розчаруванням учорашнього протистояння "Карпат" та "Металіста" стала надто незначна, як для такого принципового матчу, кількість глядачів на трибунах стадіону "Україна". І це при тому, що поєдинок не транслював жоден телеканал. Без сумніву, однією з причин низької відвідуваності матчу стала погода. Дощ упродовж тижня добряче настрашив чималу кількість шанувальників футболу. І хоча ще вночі перестало лити, багато хто ніяк не міг повірити, що неділя мине без звичного для Львова дощу. А ще на рішення вболівальників не йти на стадіон не могла не вплинути поразка "Карпат" у матчі 1/16 фіналу Кубка України від першолігового ПФК "Олександрія". Що не кажіть, а третє поспіль фіаско "зелено-білих" уже на старті кубкових баталій не додає наснаги вболівальникам.

Футбол і шахи

Початок матчу вселив у вболівальників "Карпат" віру, що цього разу їхні улюбленці щонайменше "Металісту" не програють. Впевненість у позитивному результаті зростала упродовж всього першого тайму, в якому на полі точилася рівна боротьба. З перших хвилин "зелено-білі" дали зрозуміти, що в них немає жодного психологічного комплексу перед суперником, який два попередніх сезони виборював бронзові нагороди національного чемпіонату, а в нинішньому має не лише намір знову пробитися до лона призерів, а й непогані шанси здобути право позмагатися в груповому раунді престижного Кубка УЄФА.

Головні події в перші 45 хвилин розвивалися в центрі поля. Команди діяли в середньому темпі, приділивши перш за все максимум уваги безпеці власних воріт. Оборонці і "Карпат", і "Металіста" в кожному епізоді стовідсотково дотримувалися ігрової дисципліни, практично так і не дозволивши до перерви нападникам створити по-справжньому бодай один гольовий момент. Однак не можна сказати, що гра не була цікавою для глядачів. Так, обидві команди діяли в позиційній манері, немов шахісти, терпляче очікуючи свого шансу в нападі. Інша справа, що кожен із суперників розумів, що в такому матчі чи не вирішальне значення має те, хто першим припуститься помилки.

Не можна не відзначити, що "Карпати" дуже часто намагалися загострити гру завдяки довгим діагональним передачам. Однак ні Фещук, який звично діяв на позиції висунутого вперед форварда, ні швидкісні Кобін та Худоб’як ніяк не могли зачепитися за м’яч. Лише один раз партнерам вдалося вивести на непогану позицію для удару Фещука, але пострілові Максима з-за меж штрафного майданчика забракло влучності. Нічого конструктивного не змогла створити в першій половині зустрічі і група атаки "Металіста" на чолі з кращим снайпером минулого чемпіонату Девічем. Новоспечений українець дуже старався, але за великим рахунком його гра в матчі з "Карпатами" зовсім не може переконати керманича національної збірної України Олексія Михайличенка в тому, що екс-серб в найближчому майбутньому зможе принести користь головній команді країни. Тож рахунок першого тайму 0:0 був абсолютно справедливим і повністю відповідав тому, що відбувалося на полі.

Бразильський дубль

Якщо аналізувати весь матч загалом, то складається враження, що керманич "Металіста" Мирон Маркевич головну ставку зробив на другий тайм. Так, і по перерві гра нібито була рівною і в принципі можна говорити, що кінцевий результат 0:2 не є справедливим по відношенню до "Карпат". Адже господарі й у другій 45-хвилинці діяли достатньо старанно та самовіддано і майже ні в чому не поступалися гостям. В усякому разі, до того моменту, коли м’яч вдруге опинився в сітці воріт Романенка. Але таке враження є не зовсім правильним.

Справа в тім, що ще у першому таймі не можна було не помітити перевагу підопічних Мирона Маркевича в класі. Ще відчутнішою вона стала в другій половині зустрічі. Звісно, з такою думкою можна не погодитися, якщо брати до уваги кількість небезпечних моментів біля воріт нашої команди. Але ж не можна було не побачити, що харків’яни витратили рівно стільки зусиль, скільки було необхідно для досягнення перемоги. І саме тому весь другий тайм не покидало відчуття, що в разі необхідності "Металіст" може додати.

Показовим свідченням переваги класу команди гостей є і обидва м’ячі у ворота господарів. У першому епізоді "Металіст" продемонстрував, як потрібно реалізовувати стандарти. Причому героєм епізоду став далеко не габаритний Едмар, який, вискочивши на передню штангу після подачі зі штрафного Ганчаржиком, у боротьбі на другому поверсі не залишив нашим захисникам та кіперу жодних шансів на порятунок. А згодом група атаки "Металіста" розірвала карпатівську оборону по центру, і як не намагався врятувати ситуацію Романенко, проти добивання Коельо він виявився безсилим. Ось так два влучних удари бразильських легіонерів харків’ян принесли команді Маркевича чергові три пункти.

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.u
Категория: Новини команди | Просмотров: 930 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: