Главная » 2008 » Вересень » 24 » Ні інвестора, ні договору генпідряду, ні проекту стадіону до "Євро" Львів досі немає
Ні інвестора, ні договору генпідряду, ні проекту стадіону до "Євро" Львів досі немає
19:12
За словами депутата Львівської міської ради від УНП Володимира Гірняка, міський голова Львова фактично нав’язав місту компанію «Альпіна», яка, як виявилося, фігурує у так званому «мюнхенському скандалі». Розуміючи, що ситуація з «Альпіною» все більше стає загрозливою, депутати взялися проводити переговори з інвесторами – як з України, так і з-за кордону. На думку Володимира Гірняка, вже у жовтні мав би пройти конкурс на відбір кращого інвестора на будівництво стадіону до «Євро-2012», але от чи буде це за проектом «Альпіни» – ще невідомо. Про це сьогодні, 24 вересня, Володимир Гірняк повідомив у коментарі ЗІКу.

Володимир Гірняк розповів, що зараз перед Львівською міською радою постало питання – чи варто підписувати угоду про генпідряд з компанією «Альпіна», яка виготовила проект майбутнього стадіону. Адже, за словами Володимира Гірняка, на сьогодні УЄФА, зокрема, перед Львівською міською радою поставила одне важливе завдання – надати гарантії фінансування стадіону. Такі гарантії міська рада вже дала, виділивши на 2008 рік 80 млн грн. «Зараз ми активно працюємо над тим, щоби в перспективі знайти інвестора. Своєю чергою, інвестор може захотіти свого генерального підрядника. Більше того, до нас зараз надійшла інформація про те, що фірма «Альпіна» фігурує у корупційному скандалі у Мюнхені (Німеччина), зокрема, у питанні будівництва стадіону у цьому німецькому місті. Там, за виграш генерального підряду «Альпіна» начебто дала відкат у розмірі 1% від загальної вартості», – сказав депутат.

Володимир Гірняк наголосив, що депутатів дуже дивує, чому «Альпіну» так «наполегливо нав’язував» Львову міський голова Андрій Садовий. Більше того, депутати до цього часу не зустрілися з генеральним директором цієї компанії. «Ми зустрічалися з представниками фірми «Альпіна-Україна», яка має статутний фонд всього 25 тис. євро, кілька комп’ютерів та кілька людей. Тому, звичайно, нам такий варіант не підходить», – сказав він.

«Альпіна» проект майбутнього стадіону вже виготовила, але досі не заявила, скільки він коштуватиме. За словами депутата, відповідно до підписаного з цією компанією договору, його ціна не мала б перевищувати 5 млн євро: « На сьогодні місто таких грошей немає. І саме тому ми зараз активно працюємо над пошуком інвестора, проводимо переговори, формуємо у різних варіантах та в різних іпостасях інвестиційні пакети. Переговори ведемо як з власниками футбольних клубів, так й з іншими юридичними особами з України та з-за кордону», – сказав депутат.

Серед варіантів – турецька фірма, яка будувала стадіон у Дніпропетровську і яка готова за два роки збудувати стадіон у Львові за готовим проектом. Також у міській раді вели переговори з керівництвом футбольного клубу «Карпати», а також ФК «Львів», з представниками фінансово-промислової групи «Росан». «Ми ще аналізуємо їхні пропозиції. Також наприкінці цього тижня до нас мають приїхати представники з Іспанії. Аналогічна ситуація з греками», – зауважив він.

Володимир Гірняк наголосив на тому, що виконавчі органи ради півтора року нічого не робили. Депутати ж взяли справу у свої руки місяць тому, а відтак, ще конкретних результатів нема. «Все ж я переконаний, що мине два-три тижні, і вони з’являться. Можливо, інвестор почне будівництво стадіону за проектом «Альпіни», а, можливо, і запропонує свій проект стадіону. Тобто, всі потенційні інвестори готові запропонувати свої проекти стадіону», – сказав він.

Джерело: www.zik.com.ua
Просмотров: 771 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: