Главная » 2008 » Вересень » 29 » Чорна смуга «Карпат» продовжилася в Луганську
Чорна смуга «Карпат» продовжилася в Луганську
14:09
Біда не приходить одна. Поразка від «Олександрії», потім - від «Металіста», тепер від «Зорі». «Карпати» не перемагають уже в шести матчах. Причину намагалися відшукати всередині і, вочевидь, за низьку результативність до дублю спровадили Фещука. Замінити його взявся новачок команди Сергій Кузнецов. Зіграв абсолютно не краще за Фещука. Власне зіграв приблизно так, як грає Максим – на самоті боровся у повітрі із захисниками «Зорі», намагався вилітати на навіси. Ці навіси… Просто жах. Хтось пам’ятає, коли востаннє «Карпати» забивали після навісів? Звичайних, необдуманих навісів, які «прикрашають» матчі чи не всіх команд в Україні. Невже не можна придумати щось інше?

От «Зоря» придумала. Чорногорський нападник Райчевіч вирішив, що можна пробити з 30-ти метрів. Ніхто йому не заважав, та й Романенко не зумів як слід зреагувати на удар. Гол-красень, нічого не скажеш. І забитий він не з «лівого» пенальті, як це було в попередні роки. Хоча суддя Венгер часто дивував своїми рішеннями, та звинувачувати його у поразці – абсурд. Тож не займатимемося словоблудством – програли, бо самі винні.

Свіжа кров

Однак попри поразку була на полі і світла пляма. Алекс Гурулі у Луганську дебютував і своєю грою приємно вразив. Є і швидкість, і техніка, з ударом хлопець теж не посварився. Бракує лише одного – порозуміння з партнерами, які ще не звикли до грузина. Було яскраво помітно, що гравці центру часто не очікували на пас п’яткою, можливо, подекуди невиправданий. Але Гурулі намагався зіграти якнайкраще – тож віра у світле майбутнє залишається. Принаймні чи не вперше за багато останніх років у «Карпатах» з’явився претендент на позицію плеймейкера.

Якщо вже ми почали говорити про новачків, то не можна оминути й теми Сергія Кузнецова. Складалося враження, що нападник дограє матч з «Металістом», де вийшов на заміну. Правда, якщо у тому матчі він мав хорошу нагоду (змарнував її, бо кепсько пробив головою), то вчора попереду у нього не вдавалося майже нічого. Знову ж таки, хрест на гравцю ставити, звісно, ніхто не буде, бо час на адаптацію однозначно потрібен. Тому, до кращих днів…

Олег Кононов залишив у запасі Василя Кобіна та Андрія Ткачука – гравців, без яких важко уявити сьогоднішні «Карпати», Фещука, як ми вже писали, перевели до дублю. Скажімо так: експеримент вдався наполовину, бо якщо Гурулі і Кожанов себе проявили непогано, то Кузнецову це не вдалося.

Перша домашня

Перший тайм був нудним. Максимум помилок, браку, фолів, мінімум небезпечних моментів. «Карпатам» подекуди вдавалися непогані атаки за участю Гурулі та Кожанова. Саме вони по разу прикладалися і смачно пробивали. Удари хоч і були неточними (обидва рази м’яч оминав ворота), але хоч якось урізноманітнювали гру. Спробував підкрутити м’яча у ворота Комарицького і Сергій Пшеничних, який отримав передачу від грузина на лінії штрафного по центру воріт. Біля воріт Романенка «трудилися» Бага, Джихані та Райчевіч – потужна ударна сила луганчан. Двоє останні - албанець та чорногорець. Цікаво, що між цими сусідніми народами не один раз пробігала чорна кішка. Та як бачимо, Анатолію Волобуєву і його команді це не заважає. Взагалі, справи у «Зорі» різко пішли вгору після купівлі легіонерів, зокрема, з Камеруну та Аргентини. Зараз луганська команда перебуває на п’ятому місці в чемпіонаті. А перемога над «Карпатами» стала першою домашньою – до цього «Зоря» набила «триочкові» лише на виїзді.

Шанс Мілошевіча

Значно цікавіше (порівняно з першим таймом, звісно) команди забігали по перерві. А після однієї з осмислених атак «Зоря» забила. Луганчани масовано прорвали лівий фланг «Карпат», і Гомесу вдалося відкотити м’яча Райчевічу. Той сходу пробив у дальній кут – 1:0. Шок у «зелено-білих» тривав недовго – команда побігла атакувати. За кілька хвилин Олег Кононов замість пасивного Кузнецова випустив Зеньова, а Кожанова змінив на Кобіна. У якийсь момент здалося, що «Карпати» таки дотиснуть суперника і зрівняють рахунок. Так би і сталося, але воротар «Зорі» дивом зреагував на удар головою Івана Мілошевіча – у падінні він витягнув м’яча з самісінької «шістки». А ще був шанс у Зеньова та Фурти. Правда, естонець не встиг віддати пас на Юрка, який міг би розстріляти ворота впритул. На останніх хвилинах Фурта вже сам міг забити, але після його удару головою знову на місці був Комарицький.

На ці моменти «Зоря» відповідала не менш гостро. Кілька разів Бага намагався втекти від Петрівського, але Тарас руйнував надії камерунця. Правда, і він з Мілошевічем наприкінці гри ледь не припустилися грубої помилки, але загрозу було ліквідовано. Прикро, «Карпати» знову програли.

На горіхи

Уже зараз можна зробити деякі висновки – старт сезону минув. Молодій команді бракує зіграності і впевненості у власних силах. А ще бракує голів. Бо кого можуть влаштувати чотири голи у дев’яти матчах? Після кожної прес-конференції Олег Кононов каже, що команда працює. З цим сперечатися важко, але вже хочеться нарешті побачити плоди роботи – вболівальники у Львові не люблять чекати так довго. Наступний матч «Карпати» гратимуть вдома проти «Ворскли». На око, команда Миколи Павлова сильніша за «Зорю». І мабуть, зайве говорити, що перемога необхідна «Карпатам» сьогодні як повітря.

Статистика матчу

Гольові моменти 1 - 1
Удари у площину воріт 5 - 2
Удари в сторону воріт 6 - 9
Штанги 0 - 0
Кутові 3 - 4
Фоли 15 - 13

Інформаційний центр ФК "Карпати", www.fckarpaty.lviv.ua
Категория: Новини команди | Просмотров: 709 | Добавил: karpatyfans | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: